چاپ خبر
میانسال های سیگاری بیشتر دچار دمانس می‌شوند
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   08 مهر 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d37459

افراد میانسالی که دخانیات مصرف می‌کنند یا مبتلا به دیابت و فشارخون هستند بیشتر دچار زوال عقل (دمانس) می‌شوند. اخیرا مجله انجمن ملی اعصاب و روان انگلستان نتایج تحقیقی را منتشر کرده که نشان می‌دهد اشخاص سیگاری بین 46 تا 70 ساله 70 درصد بیشتر در خطر ابتلای به ضعف مزمن حافظه هستند. بیماران دیابتی دو برابر و بیماران فشارخونی هم 70 درصد بیشتر مبتلا به دمانس می‌شوند.
مطالعات دیگری هم روی روش‌های اجتناب از ابتلا به دمانس انجام شده است که همسوی با هم اعلام می‌دارند که تحریک مغز از طریق فعالیت‌های ذهنی همچون مطالعه، نوشتن، بازی‌های فکری و حل جدول کلمات ابتلای به دمانس و آلزایمر را به تاخیر می‌اندازد. مجله نورولوژی آمریکا مقاله‌ای از دکتر سوزان سورنسون، رئیس انجمن آلزایمر ایالات متحده به چاپ رسانده که در آن تاکید شده تمرینات ذهنی در کنار ورزش فیزیکی در مبارزه علیه آلزایمر بسیار موثر است. دکتر سورنسون می‌گوید : « در مراحل اولیه ابتلا به دمانس هرگونه فعالیت فکری به نحو اعجاب‌آوری از پیشرفت عارضه جلوگیری می‌کند.» توصیه دانشمندان انگلیسی این است که هر فرد میانسال سیگاری باید بلافاصله مصرف دخانیات را کنار گذاشته و شیوه زندگیش را تغییر دهد. سنین پیری برای ترک این عادت بسیار دیر و آسیب‌های وارده جبران‌ناپذیر است.
از طرف دیگر هم 4 دانشگاه معتبر آمریکا به اضافه بیمارستان دانشگاه جانزهاپکینز در بالتیمور پرونده11151 بیمار 46 تا 70 سال‌های را که بین سال‌های 92-1990 از نظر ابتلا به بیماری تصلب شرائین بررسی کرده بودند فراخواندند تا بفهمند که چه تعداد از آنها از سال 1992 به بعد مبتلا به دمانس شده‌اند. نتیجه حاصل شده این بود که فشارخون بالا، دیابت ومصرف دخانیات خطر ابتلا را به شدت افزایش می‌دهد ولی شواهد مستحکمی که نشان دهد چاقی یا کلسترول بالا هم در بالا رفتن خطر ابتلا موثرند ارائه نشد، بنابراین پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی در میانسالی یکی از بهترین روش‌های پیشگیری از آلزایمر و دمانس است. تحقیق بالا همچنین اعلام کرد مردان: «سیاه‌پوست5/2 برابر بیش از مردان سفید پوست مبتلا به دمانس می‌شوند و زنان ساهپوست حتی بیشتر از مردان.» 23 درصد از جمعیت مورد مطالعه گفته شده سیاه‌پوست بودند. نیل هانت، دبیر اجرایی انجمن آلزایمر ترس از ابتلا به آلزایمر و دمانس را بزرگترین ترس انسان امروزی در ارتباط با سلامتی اش می‌داند. او می‌گوید : «افراد کمی از اینکه راه‌های زیاد برای پیشگیری از ابتلا وجود دارد، مطلع هستند.»
ترجمه: آتوساآرمین